Specializare inteligentă

Specializarea inteligentă reprezintă motorul viitoarelor creșteri economice în regiunile europene. Noi, KNM România, suntem bucuroși să facem parte din acest proces!

Am scris, câștigat și în prezent implementăm primul proiect de specializare inteligentă din România, finanțat de către Comisia Europeană în cadrul proiectului „Sprijin pentru specializarea inteligentă a regiunilor mai puțin dezvoltate”, unde regiunile Nord-Vest și Nord-Est sunt regiuni pilot.

Proiectul presupune activități de cercetare industrială și dezvoltare experimentală, precum și activități de introducere în piață a produselor rezultate în urma activităților de cercetare în valoare de 18.251.222,58 mil. euro, din care asistență financiară nerambursabilă 9.827.677,19 mil. euro.

Dar ce înseamnă CERCETAREA – DEZVOLTAREA?

O serie de activități realizate în mod creativ și sistematic cu scopul de a crește nivelul de cunoștințe din domenii variate și de a dezvolta noi aplicații ale acestor cunoștințe.

Care sunt condițiile obligatorii pentru activitățile de cercetare – dezvoltare?

Condițiile sunt în număr de cinci:

  • Să aibă ca obiectiv noi descoperiri;
  • Să se bazeze pe concepte și ipoteze originale;
  • Rezultatul final să nu fie unul sigur;
  • Să fie planificate și bugetate;
  • Să conducă la rezultate care ar putea fi reproduse sau transferabile.
  • Oferim servicii pentru scrierea și implementarea proiectelor de cercetare – dezvoltare!

Noi ne propunem să susținem dezvoltarea economică prin intermediul proiectelor de specializare inteligentă, iar la finalul perioadei de programare 2021 – 2027, România să fie un exemplu de bune practici la nivel european în atragerea de fonduri nerambursabile pentru acest tip de proiecte.

Dacă ai idei inovative de proiect, așteptăm să ne contactezi!

Cum te putem ajuta?

Contactează-ne prin e-mail sau telefon