Regenerare urbană

Parc natural cu dotări și construcții minim invazive

Proiectarea a fost realizată pe baza conceptului unui parc natural cu dotări și construcții minim invazive, cu mobilitate atât pentru pietoni cât și velo, dar și pentru persoane cu mobilitate redusă.

Funcțiunile parcului au fost gândite în scopul îndeplinirii necesității utilizatorilor, astfel s-au propus spații de plimbare, locuri de joacă, alei pentru bicicliști, alei pentru alergare etc.

Pavilionul propus în zona centrală a parcului are funcțiunea de spațiu polivalent pentru manifestări și activități culturale și civice ale cartierului, expoziții indoor întâlniri și dezbateri.

Aleile pietonale respectiv velo permit fluizarea traficului pietonal și velo în interiorul parcului, unind diverse zone de interes precum locurile de joacă, zonele de recreere, zona de sport.

Conceptul de iluminat propus vizează evidențierea atât din punct de vedere estetic, cât și funcțional al elementelor antropice și naturale ale parcului. În funcție de specificul fiecărei zone din cadrul parcului, s-au ales diverse soluții cu scopul punerii în valoare a vegetației, dar și pentru siguranța utilizatorilor pe timp de noapte.