Planul Național de Redresare și Reziliență

Planul Național de Redresare și Reziliență este unul dintre cei trei piloni care reprezintă documentul strategic pentru modernizarea României, alături de Politica de Coeziune și Politica Agricolă. Prin acest document sunt stabilite domeniile, prioritățile de investiție și reformele elaborate pe domenii de investiție, obiectivul general fiind stabilirea priorităților naționale de investiții și direcțiile principale de reformă ale statului, în concordanță cu anumite reguli și principii ale Uniunii Europene.

Acest plan este făcut pentru a permite statelor membre UE să utilizeze instrumentul de finanțare al Mecanismului de Redresare și Reziliență, acesta fiind un instrument financiar temporar, separat de bugetul pe termen lung și datorat crizei create de pandemia Covid 19.

PNRR are la bază trei piloni:

  1. Tranziție verde și schimbări climatice
  2. Servicii publice, dezvoltare urbană și valorificarea patrimoniului
  3. Competitivitate economică, digitalizare și reziliență.

Acești piloni sunt dezvoltați pe priorități și domenii de investiție, pilonul 1 având cel mai mare impact ca și estimare.

Mai multe informații se pot citi pe site-ul oficial al Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene: https://mfe.gov.ro/pnrr/.

Sursă fotografie: Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene

Cum te putem ajuta?

Contactează-ne prin e-mail sau telefon